Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği önünde ellerinde Türkiye, Filistin ve Azerbaycan bayraklarıyla toplanan öğrenciler, işgalci siyonistlerle ilişkilerin kesilmesi gerektiğine vurgu yaparak Azerbaycan'a çağrıda bulundu.

Yapılan çağrıda, eylemlerin amacının; Gazze'de sivillere bomba yağdıran işgalci ve soykırımcı siyonistlere ait jetlerine yakıt sağlayan Bakü Ceyhan Boru Hattının kapatılması ve işgalcilerle olan ticari ilişkileri sonlandırılmasını sağlamak olduğu belirtildi.

Toplanan öğrenciler adına basın açıklamasını Beytullah Topaktaş, okudu.

Bugün siyonist işgalcilerin Gazze'de yapmış ve yapmakta olduğu katliamın 245. günü olduğunu hatırlatan Topaktaş, "245 gündür siyonist katillere ve onların destekçilerine karşı direnen Gazze halkına selam olsun!" dedi.

Peygamber Sevdalıları: Gazze halkı, siyonistlerin zulmünü görmezden gelip üç maymunu oynayan tüm dünyanın korkaklığına meydan okudu Peygamber Sevdalıları: Gazze halkı, siyonistlerin zulmünü görmezden gelip üç maymunu oynayan tüm dünyanın korkaklığına meydan okudu

Topaktaş, "Kadın çocuk yaşlı ayırt etmeden sadece öldüren israil, geride bıraktığımız hafta güvenli bölge ilan ettiği Refah bölgesindeki savunmasız sivilleri yakarak şehit etti. Bizler inanıyoruz ki bu canavarca saldırılar terör rejiminin hezimetinin ve çöküşünün bir başlangıcıdır. 7 Ekim günüyle başlayan Aksa Tufanı bir özgürlük tufanı olmuş ve dünya halklarını ayağa kaldırarak tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Bu etki sel olmuş sokaklara taşmış eylemler ve boykot çalışmalarıyla sonu özgür Filistin'e çıkan bir yol açmıştır. Bu yol bizleri sadece özgür Filistin'e değil dünya halklarının siyonizm esaretinden kurtuluşuna da kavuşturacak bir yoldur." ifadelerine yer verdi.

"Katil israilden hiçbir topluma ve devlete dost olmaz"

Azerbaycan hükümetine ve vatandaşlarına seslenen Topaktaş, şunları aktardı:

"Bugün buradan kardeş ülke Azerbaycan'a ve Azerbaycanlı kardeşlerime de sesleniyoruz, bu yolda bizi yalnız bırakmayın. Katil israilden hiçbir topluma ve devlete dost olmaz. israilin dostluğu çıkarları bitince sonlanır ancak tarih bugün Gazze'nin yanında olmayanları affetmez. Can Azerbaycanlı kardeşim bugün Gazelli kardeşimin yaşadığı acıyı, katliama uğramış bir toplum olarak sizden daha iyi kim anlayabilir? Hocalı katliamının acısını yüreğinde taşıyan Azerbaycanlı kardeşime yakışan Gazze'de katliam yapanların karşısında durmak olacaktır. israili yalnızlığa terk etmek toplumların tarihi ve insani bir sorumluluğudur."

"Hiçbir kazanım Gazze'de akan çocuğun bir damla kanından daha değerli değildir"

"Can Azerbaycanlı kardeşim bizi duy! Eyleme Geç!" diyen Topaktaş, "Bugün buradan Azerbaycan devletine ve toplumuna sesleniyoruz. Gazze'de sivillere bomba yağdıran israil jetlerine yakıt sağlayan Bakü Ceyhan Boru Hattını kapatın ve israille olan ticari ilişkileri sonlandırın. Hiçbir kazanım Gazze'de akan çocuğun bir damla kanından daha değerli değildir. israil elbet uluslararası mahkemelerde yargılanacak ve tüm dünyaya hesap verecektir. Bugün israile destek verenler ise tarih boyunca her gün toplumların vicdan mahkemesinde yargılanacaktır. Can Azerbaycanlı kardeşim bizi duy! Eyleme Geç!" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha