Yeni düzenlemeyle, aile hekimlerinin sorumlu oldukları nüfus sayısı 4 binden 3 bin 500’e düşürüldü. Bu değişiklik, hekimlerin daha verimli çalışabilmesine olanak tanıyacak ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yeni yönetmelik ile aile hekimlerinin bireylerle daha sık bir araya gelmesi sağlanacağı, koruyucu sağlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulmasının amaçlandığı bildirildi.

Açıklamada, "Aile hekimleri, hastalanmadan önce gerekli tetkik ve tedavileri yaparak, bireylerin sağlık takibini daha yakından gerçekleştirebilecek. Böylece, erken teşhis ve tedavi süreçleri hızlanacak, sağlık hizmetlerinden yararlanma oranı artacak. Batman'da, aile sağlığı merkezlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla il merkezinde ve ilçelerde yeni aile sağlığı merkezleri inşa ediliyor. Ayrıca, aile hekimliği birim kadrolarının artırılması ve bazı aile sağlığı merkezlerinin kiralanması veya inşa edilmesi gibi çalışmalar da sürdürülüyor." denildi.

İl Sağlık Müdürlüğü, bu düzenlemeler ile birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirerek, kronik hastalık takibi, kanser taramaları, gebe ve lohusa izlemleri gibi önemli sağlık hizmetlerinin daha etkili bir şekilde sunulmasını sağlamayı hedeflediklerini belirterek, yeni düzenlemeyle, aile sağlığı merkezlerinde hastalar, hastanelere gitmeden tetkik ve tahlillerini yaptırarak tedavilerini tamamlayabileceğini kaydetti. (İLKHA)

Dicle Üniversitesi yeni hastane projesi onaylandı Dicle Üniversitesi yeni hastane projesi onaylandı
Kaynak: ilkha