Çin Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, 14 Mart'ta İran'ın nükleer sorunuyla ilgili Çin, Rusya ve İran arasında Pekin toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.

Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi
Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi
İçeriği Görüntüle

Açıklamaya göre Dışişleri Bakan Yardımcısı Ma Zhaoxu toplantıya başkanlık edecek ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov Sergey Alexeevich ile İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazem Gharibabadi Pekin'deki toplantıya katılacak.

Taraflar; İran'ın nükleer meselesi ve karşılıklı ilgi duyulan diğer meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunacak.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi de görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, bu hafta cuma günü Pekin'de İran, Çin ve Rusya arasında üç ülkenin dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde üçlü bir toplantı düzenleneceğini, toplantıda nükleer meseleyle ilgili gelişmeler ve yaptırımların kaldırılması konuları ele alınacağını söyledi. (İLKHA)