Bakan Uraloğlu, bu hizmetin, erişim sağlayıcılar tarafından sunulan ücretsiz ve talebe dayalı alternatif bir erişim seçeneği olduğunu vurguladı.

Ağrı'da meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaralandı Ağrı'da meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaralandı

Güvenli internet uygulamasının 2011 yılında başladığını hatırlatan Uraloğlu, sistemin iki ana profil sunduğunu -çocuk ve aile profili- belirtti.

Abonelerin büyük bir çoğunluğunun, yani yüzde 99,5'inin aile profilini tercih ettiğini ifade etti. Nisan ayı itibarıyla abone sayısının 44 milyon olduğunu dile getiren Uraloğlu, ağustos sonu itibarıyla bu rakamın 46,3 milyona ulaştığını kaydetti.

Uraloğlu, bu hizmetin internetin güvenli kullanımına yönelik talepler doğrultusunda geliştirildiğini belirterek, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na gelen çok sayıda şikayeti dikkate aldıklarını söyledi. Ailelerin internet ortamındaki uygunsuz içeriklere yönelik endişelerinin, bu hizmetin oluşumunda etkili olduğunu vurguladı.

Bakan Uraloğlu, güvenli internet hizmetiyle abonelerin yasaklı içerik, şiddet, ırkçılık ve nefret söylemi içeren sitelerden korunmayı amaçladıklarını, özellikle çocukların güvenliğinin ön planda olduğunu aktardı. Uygulamanın, internetin sakıncalı içerikleriyle karşılaşmak istemeyenler için alternatif sunduğunu belirtti.

Kullanıcıların, karşılaştıkları sorunları anında iletme ve çözüm talep etme hakkına sahip olduklarını hatırlatan Uraloğlu, gelen talep ve öneriler doğrultusunda hizmetin sürekli olarak geliştirildiğini ve etkinliğinin artırıldığını sözlerine ekledi. (İLKHA) 

Kaynak: ilkha