Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde son yerel seçimlerin ardından başlayan işçi kıyımı aralıksız devam ediyor.

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Düzenlenen basın açıklamasını Hizmet-İş Diyarbakır İl Başkanı Ercan Kahraman okudu.

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde son çıkışlarla birlikte 72 işçinin daha hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığını belirten Kahraman, "Büyükşehir Belediyesinde işten atılanların Diyarbakırlı olmadıkları iddia edilmektedir. Bunun doğru olmadığını tüm basın mensupları yaptıkları röportajlarla şahit oldular. İşten atılanlar 4 yıl ile 14 yıl arasında hizmeti olan arkadaşlarımız var. Ayrıca Büyükşehir Belediyesinde mobbing ve yer değişikliğine devam etmektedirler." dedi.

"Kadın hakları ve eşitlik diyenler nerede?"

Personeller arasında ayrımcılık yapıldığını söyleyen Kahraman, "Memurların yemek parası artırılırken işçilerin yemek paraları artırılmadı. Bu ayrımcılığa bir an önce son verilmelidir. Dün valinin kapısında ek protokol için eylem yapanlar bugün suspus olmuşlar. Ayrıca Kayapınar Belediyesinde kadın üyelerimize mobbing uygulanarak, yerleri değiştirilip park bahçelerde seraya sürülmüşler. Kadın hakları ve eşitlik diyenler nerede?" ifadelerini kullandı.

Sur Belediyesinde mobbing ve sürgünlerin hat safhaya yükseldiğini kaydeden Kahraman, şu ifadelere yer verdi:

"Ameliyat olan üyelerimizin heyet raporları kabul edilmeyerek tekrar raporun incelenmesi için 3 imzalı üst heyete gönderiyorlar. Sur Belediyesinde bir yandan işçiler işten atılır ve maaşlar verilmezken diğer taraftan İŞKUR üzerinden 45 işçi alımı duyurusu yapılmıştır. Bu ne çelişki! Bağlar Belediyesinde de aynı filim devam etmektedir. Bir yandan para yoktur diyerek işçiler işten atılırken diğer yandan 'da 50 işçi alımı yapıldı."

"Derhal bu yanlıştan dönün, emekçilerin hak gasplarına son verin"

Belediye yetkililerine "Derhal bu yanlıştan dönün, emekçilerin hak gasplarına son verin!" çağrısında bulunan Kahraman, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla DEM Parti tarafından hazırlanan el ilanında, 'Güvencesizliğe, haksız ve keyfi işten atılmalara, esnek çalıştırılmaya hayır demek için geliyoruz' ifadelerini kullananların bugün geldiği noktayı tüm kamuoyunun takdirine sunuyoruz. DEM Partili Büyükşehir yöneticileri şunu iyi anlamalıdır ki; söyledikleriyle ile yaptıkları tutmayanlar, kelimelerle güven vermeye çalışsa da eylemlerinin samimiyetsizliği ve tutarsızlığı, onları nihayetinde güvenilmez ve itibarsız kılar; çünkü gerçek değer, lafta değil, eylemdedir." şeklinde konuştu.

Kahraman, "Bugün yaptıkları zulümleri bilindik bahanelerle meşrulaştırmaya çalışacaklarını da çok iyi biliyoruz. Tasarruf, seçim öncesi işe alımlar ya da ATM Personeli gibi yakıştırmalara karşı emekçilerimizin ve halkımızın sabrı tükenmiştir. Bu mesnetsiz ifadelere sığınarak yapılacak tüm açıklamaları reddediyoruz! Diyarbakır'ı Diyarbakır yapanları işten çıkaran belediye yönetimine karşı hukuki süreçler sendikamız tarafından titizlikle yürütülmektedir." diye belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha