Hür Gençliğin her hafta Diyarbakır'ın farklı bir ilçe ve park alanında gerçekleştirdiği park etkinlikleri devam ediyor.

Merkez Kayapınar ilçesi Tema Park alanında HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynulabidin Gülsever ve beraberindeki heyetin katılım gösterdiği program, Ammar Zeren'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden programda seslendirilen cevşen duasının ardından Özlem Ajans ses sanatçıları birbirinden güzel ilahi ve ezgileri seslendirildi, alanda kılınan yatsı namazından sonra bilgi yarışması düzenlendi.

Ezanının okunmasıyla kılınan yatsı namazından sonra bilgi yarışması düzenlendi.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş, "Toplumuzun maneviyatına ve değer yargılarına uygun olan her türlü çalışmanın arkasında olduğunu platformlarda dile getirmeye çalıştık. Diyarbakır 639 yılında sahabe eliyle fethedildikten sonra İslam'ın bayraktarlığını, sancaktarlığını yaptı. Diyarbakır peygamberler, sahabeler ve İslam uğrunda şehid olanların diyarı; köklü medeniyetiyle İslam'ın en gür sesini her daim ülkeye ve dünyaya haykıran kalesi; İslam'ın ilkeleriyle parlayan bir kent, kadim inanç yapısıyla dimdik ayakta duran, gelenek ve kimliğimizle ayakta duran bir şehirdir." şeklinde konuştu.  

Malatya'da "Kudüs Bilinci Eğitim Programı" tamamlandı Malatya'da "Kudüs Bilinci Eğitim Programı" tamamlandı

"Peygamberler, sahabeler şehri olan Diyarbakır, kadim inanç yapısıyla dimdik ayakta duran şehirdir"

Kentlerimizin park, sokak ve pazarları hepimizin ortak alanı olduğunu altını çizen Oğraş, "Hepimiz birbirimize saygı gösterecek, hürmet edecek ve anlayış gösterecek şekilde yaşamak zorundayız. Burada her birimizin kendi kafasından 'estiğini yaparım' mantığı kent hayatı için geçersizdir. Bu konuda ifsat etmeye, bozmaya ve bozgunculuk yapmaya çalışanlara asla prim vermeyeceğiz. Çünkü gençlerimiz marufa ayna, münkerata kalkandır ve Allah'ın izniyle siyonizmin ve emperyalizmin oyunlarına fırsat vermeyecekler. Çünkü İslam'ın kalesi olan Diyarbakır üzerinde farklı dönemlerde farklı oyunlarla kentin huzurunu kaçırmaya çalışanlar vardır." ifadelerini kullandı.  

Oğraş, "Geçmişte bir hoşgörü kültürümüz vardı. O kültürde hristiyanı, yahudisi, ermenisi, Müslümanı, yezidisiyle aynı avluda komşuluk görevlerini ifa ediyorlardı. Oruç ayı geldiğinde hristiyan, yahudi veya ermenisi yemek yemek istediği vakit evine gider, ihtiyacını giderirdi. Bizler böyle bir kültürden geldik." dedi.  

"ifsat etmeye, bozmaya ve bozgunculuk yapmaya çalışanlara asla prim vermeyeceğiz"

Parklar mahrem yeri değil ailevi yerleri olduğunu dile getiren Oğraş, "Parklar; umumun nefes aldığı, bir araya geldiği, hasbihal ettiği, dertleştiği, çocukların oynadığı, bayanların muhabbet ettiği, gençlerin sportif faaliyetleri, kütüphanesi ve mescidiyle en güzel bir şekilde kendi yaşam tarzımızın bir simgesi ve aynası olan alanlardır. Buralar mahrem yerler değil, ailevi yerlerdir. Eğer çirkeflikler, ahlaksızlıklar ve İslam'a aykırı herhangi gayri meşru bir fiil burada yapılırsa Diyarbakır halkı buna müsaade etmeyecektir. Bunu herkes böyle bilsin!" diye belirtti.

Siyonizm Diyarbakır ve alanlar üzerinde hep çalıştığı ama başaramadıklarına vurgu yapan Oğraş, "Bugün yaptıkları pislikleri ve katliamları örtbas etmek adına İslam'ın kalesi olarak bilinen her yerde kaşınmaya çalışıyor. Biz burada diyoruz ki HÜDA PAR bu toplumun sözcüsü, gözü, simgesi ve fotoğrafıdır. HÜDA PAR buna müsaade etmeyecektir. HÜDA PAR'ın temiz siyasetini ve insan merkezli toplum hizmetini kimse karalayamaz ve engel olamaz! HÜDA PAR'ın temiz siyasetini ve halka hizmetini Allah'ın izniyle gençlerimizle ve Müslüman halkımızla el ele vererekten bunu en güzel şekilde ifa etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.  

"Kendi kültürümüzü, geleneklerimizi ve özümüzü Allah'ın izniyle size göstere göstere gereceğiz"

Oğraş, konuşmasına son olarak şu şekilde devam etti:

"Kemalistler, sosyalistler, komünistler ve diğer izlerin torunları ve itleri sakın buralar üzerinde oyun oynamayın. Diyarbakır'ın Müslüman halkıyla oynamayın. HÜDA PAR'ın kendi siyasi emellerimizi alet etmeyin. Kendi kültürümüzü, geleneklerimizi ve özümüzü Allah'ın izniyle size göstere göstere gereceğiz. Bundan dolayı birden sazan gibi atlayanlar, yarın sözlerini iyi ölçsünler. O sözlerin nereye gideceğini ve o sözlerin ağırlığının altında kalacaklarını bilsinler. HÜDA PAR'ı kendinize alet etmeyin ve sakız gibi çiğnemeyin. Siyasi dilimizle ve ahlakımızla burada size asla pirim ve ekmek vermeyiz. Sakın sosyal medya mecralarına kapılmayın, oyunlara gelmeyin ve bizim ağzımızdan çıkan şeyler olmadığı müddetçe atlamayın. Ama İslam'ın kutsallarına ve mukaddesatlarına dil uzatanlar olursa, sosyal medya üzerlerinden kalemlerinizi kılıç gibi kullanın. Bizler; kardeşliği esas almış, Türkiye'nin ve bölgenin önemli bir siyasi misyon olarak faaliyetlerimizi her alanda sürdürmeye çalışacağız. Bu konuda her güzelliğin arkasındayız, her marufun yanındayız, her münkeratın karşısındayız."

Program, yapılan çekiliş ve dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha