Kenani, düzenlediği basın toplantısında, işgalci Siyonist rejimin Nuseyrat kampına yönelik katliamını kınadı.

"Pek çok raporda ABD ve İngiltere'nin askeri ve istihbarat güçlerinin de bu saldırıda parmağı olduğu öne sürüldü." İfadesini kullanın Kenani, ABD'nin ateşkes konusunda samimi olmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

Kenani,  “Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde 8 aydır işlediği savaş suçları, başından beri ABD'nin tam desteğiyle işlenmektedir. ABD'nin ateşkes sağlama konusunda ciddi olduğuna dair hiçbir kanıt yok. ABD yönetiminin zerre kadar dürüstlüğü varsa bu rejime askeri teçhizat göndermekten kaçınması gerekiyor." dedi.

Siyonist rejim kabinesindeki istifaların, bu rejimin iç çöküşünü ve hedeflerinin hiçbirine ulaşamadığını ve stratejik yenilgilerini gösterdiğine dikkat çeken Kenani, "Siyonist rejimin kabinesindeki birkaç katilin devredilmesi elbette Filistin'deki durumu değiştirmeyecektir. Dolayısıyla uluslararası toplum, Gazze'deki savaşı durdurmak için üzerine düşeni yerine getirmelidir." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha