Gazze'deki direnişe destek vermek amacıyla "Filistin Alimler Birliği" tarafından dünya genelinde "Tekbir Cuması" adıyla saatler 22.00'i gösterdiğinde herkesin bulunduğu meydanlarda, evlerde, sokaklarda, iş yerlerinde eş zamanlı olarak tekbir getirmesi çağrısı yapılmıştı.

Hafta sonu üç sınav düzenlenecek
Hafta sonu üç sınav düzenlenecek
İçeriği Görüntüle

Türkiye'nin dört bir yanında karşılık bulan çağrıya İstanbul'dan da büyük destek verildi.

Megakentin birçok ilçesinde vatandaşlar, küçük gruplar halinde meydanlara çıkıp saatler 22.00'i gösterdiğinde tekbirler ve salavatlar getirerek Gazze ve Filistin lehine, işgalciler ile destekçileri aleyhine sloganlar attı.

Başakşehir, Bağcılar, Üsküdar, Pendik, Zeytinburnu ve daha birçok ilçede halk meydanlara çıkıp tekbir getirirken birçok kişi de evlerinin balkonlarından, camlarından tekbir ve salavat getirerek çağrıya destek verdi. (İLKHA)