Kolombiya Dışişleri Bakanlığı 2022 tarihli ve 5488 sayılı kararında değişikliğe gidilerek, kısa süreli faaliyetler için vize muafiyeti tanınan ülkeler listesini güncelledi ve işgal rejimini bu listeden çıkardı.

Bakanlık, Tek Kamu Danışma Sistemi (SUCOP) üzerinden kısa süreli faaliyetler için ülkeye giriş yapmak isteyen yabancılara dair yeni listeyi kamuoyuyla paylaştı.

AGİT'in 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı sona erdi
AGİT'in 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı sona erdi
İçeriği Görüntüle

Yeni düzenlemenin işgal rejiminin Kolombiya vatandaşlarına yönelik vize zorunluluğu getirmesine karşılık olarak gerçekleştirildiği ve göç politikalarında "karşılıklılık ilkesinin uygulaması"nın amaçlandığı belirtildi.

Kolombiya, Gazze'de Filistin halkına yönelik devam eden saldırıları gerekçe göstererek 3 Mayıs 2024'te işgal rejimi ile diplomatik ilişkileri kestiğini resmen duyurmuştu. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA