Lübnan Dışişleri Bakanlığı, işgal rejiminin duvar örme ihlaline ilişkin şikâyetini BM'deki temsilciliği aracılığıyla yaptı.

Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
İçeriği Görüntüle

Bakanlık, şikâyetinde BMGK ile BM Genel Sekreterliğini, işgal rejiminin egemenlik ihlallerini durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırdı.

İşgal ordusunun inşa ettiği 2 beton duvarın kaldırılması ve işgal ettiği bölgelerden "Mavi Hat" olarak bilinen sınırın gerisine derhal çekilmesi çağrısı yapan Bakanlık, işgal rejiminin Lübnan topraklarında "tampon bölge" dayatmalarına son vererek sınır köylerindeki sivillerin evlerine geri dönüşüne imkân sağlamasını istedi.

BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), 14 Kasım'da yaptığı açıklamada, işgal ordusunun ekim ve kasım aylarında Lübnan toprakları içinde 2 beton duvar inşa ettiğini duyurmuştu. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA