31 Mart yerel seçimler sonrası Diyarbakır'da Büyükşehir ve Bağlar Belediyesi başta olmak üzere DEM Partili belediye yönetimleri tarafından 389 işçinin işine son verildi.

Haksız yere işten çıkarıldıkları gerekçesiyle direniş nöbeti başlatan işçiler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde çadır kurdu.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki direniş çadırını ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi.

Yaptığı ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Yalçın, "Emek, insan hakları, ekmek" ifadelerinin DEM'li yönetimlerin reklam, kurulan direniş çadırlarının ise gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi.

"Buradakiler DEMzede olarak ekmek mücadelesi veriyor"

İşten çıkarma uygulamasının kabul edilebilir bir yanının olmadığını belirten Yalçın, "Soyadımız işçi olsa da adımız emekçi. Burada emek mücadelesi veriliyor ve alın terine sahip çıkmak isteyen insanlar onur ve haysiyetleri için direniş sürdürüyor. 70 gündür buradaki insanlar yeniden ekmeğini elde etmek için uğraşıyor. Çünkü yerel seçimlerden sonra buradakiler DEMzede olarak ekmek mücadelesi veriyor. Belediyede emeğe saygı duymak erine ekmekleri ellerinden alınarak aç be ilaç sokağa terk edilmiş durumdalar. Bunun kabul edilebilecek hiçbir tarafı yok." dedi.

DEM'li belediyelerde işçilere sürgün, yıldırma ve mobing uygulandığının altını çizen Yalçın, "HAK-İŞ'le yaptığım görüşmede aldığım bilgiye göre 204 HAK-İŞ üyesi olmak üzere 389 kişi işten atılmıştı, bugün yeni sürgünler de var. Dolayısıyla bin 267'si HAK-İŞ, bin 817'si genel olmak üzere büyükşehir, Kayapınar, Sur ve Ergani belediyelerinde arkadaşlarımız zulümle karşı karşıyalar. Sürgün, yıldırma ve mobing var. Emek, insan hakları, ekmek diyenler gerçek yüzünü ortaya koymuş durumda. Bu terimler onların reklam, buradaki çadır gerçek yüzünü gösteriyor. Bugün burada arkadaşlarımızın direnişine ve ekmek mücadelesine destek vermek için buraya gelmiş bulunuyoruz. Ortaya konulmuş tablonun kabul edilebilir tarafı yoktur." ifadelerini kullandı.

"İşten çıkarmak hangi vicdanın eseridir"

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan annelere yaptığı ziyareti aktaran Yalçın, "Orada bir annemiz 'ben belediyede işçiydim, beni de attılar' dedi. Burada yapılmak istenen şey apaçık teröre destek vermektir, meydan okumaktır. Bunun için meydan okunmaya hiç kimse pabuç bırakmamalı. Evladı dağda olan yüreği yanmış bir anneyi işten atmak, dağdan dönmüş çocuğu bir sosyal restorasyon olarak devlet onu kucaklamış ve belediyeye işe almış. Onu işten çıkarmak hangi vicdanın eseridir." şeklinde konuştu.

Yalçın, "MEMUR-SEN ailesi olarak buradaki emekçi mücadelesini sonuna kadar selamlıyor ve yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. Çünkü bu emek ve ekmek mücadelesidir. Emek mücadelesini kucaklayacağız deyip kundaklayanlara fırsat verilmesin. Kimse bunu kabul etmemeli, pirim vermemeli ve halkta gerçek yüzü görmelidir." diye belirtti. (İLKHA)

Adalet Bakanı Tunç Kazakistan’a gidiyor Adalet Bakanı Tunç Kazakistan’a gidiyor
Kaynak: ilkha