Müslümanların bu zor zamanlarda yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutmalarını ve ihtiyaç sahiplerine destek olmalarının önemine dikkat çeken Pinal, kurban ibadetinin anlamını ve önemini vurgulayarak, toplumun dayanışma ve birlik içinde olmasının gerekliliğini ifade etti.

Kurbanın asıl amacının insanın Allah'ı daha iyi anlaması ve ilişkisini güçlendirmesi olduğunu belirten Pinal, "Öyleyse bu ibadete dört elle sarılarak hali vakti yerinde olan Müslüman kardeşlerimizin kurban ibadetini yerine getirmelerini tavsiye ediyorum." dedi.

Kurban ibadetinin bizim farkına varamadığımız kadar sayısız yararı bulunduğunu ifade eden Pinal, "Özellikle bu yıl çok ağır olarak yaşadığımız deprem bölgelerini ve her gün çok acı haberler aldığımız, acı bilançolarla yüz yüze geldiğimiz Gazze'yi unutmayalım." çağrısında bulundu.

"Kurban, Allah'a yakınlaşmayı amaçlayan bir ibadettir"

Kurbanın, Allah'a yakınlaşmayı amaçlayan bir ibadet olduğuna dikkat çeken Müftü Pinal, "Kurban, kulun Allah'ı anmasını, bilip tanımasını, yüreğinde hissetmesini amaçlayan bir ibadettir. Kul, kurban keserken önce bilir ki Rabbimizin Hac Suresi'nde bildirdiği şekliyle: 'Kurbanların ne etleri ne kanları Allah'a ulaşmaz. Ancak kulun takvası Allah'a ulaşır.' Takvayı yakalamak, takva sahibi olabilmek, Allah'ı bilip tanımak, ona iman ettiğinin farkındalığını yaşamak; kurban bu amaçlarla kesilir ve kesilen bu hayvanlarla birlikte kardeşler arasında uhuvvetin daha perçinlenmesi amaçlanır. Toplum içerisinde bulunan insanların hatırlanması bir Müslüman için yılda bir sefere mahsus değildir elbette ama Kurban özellikle bunu amaçlar ki bayramı hisseden müminler, Allah'ın adına kesilmiş o kurbanlardan istifade ederek kardeşlerine olan muhabbetlerini daha da artırmış olurlar" dedi.

Ticari araç ile minibüs çarpıştı: 3 ölü, 3 yaralı Ticari araç ile minibüs çarpıştı: 3 ölü, 3 yaralı

"Hali vakti yerinde olan Müslümanlar kurban ibadetini yerine getirmeli"

Müftü Pinal, kurbanın aile, komşu, yakın akraba, yoksul ve yetimler dahil olmak üzere toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir ibadet olduğuna dikkat çekti.

Pinal, "Kurban ibadetinin bizim farkına varamadığımız kadar sayısız yararı bulunuyor. Kurban, toplumun daha sağlıklı ve Rabbimizin istediği şekilde gönül bağı kurabilmesinin yolunu hatta İslam ile tanınmanın yolunu bize hatırlatır. Toplumun tanışıp kaynaşmasına çok ihtiyaç olduğu bir dönemde kurban büyük bir önem arz ediyor. Kardeşlerimizin bu manada, Rabbimizin rızık olarak verdiği hayvanlardan Allah adına kurban kesmelerini özellikle tavsiye ediyorum. Kurban kesmenin fıkhi hükmüne bakmadan, madem Rabbimize yakınlaşmayı sağlıyor, O'nun adını anarak kesilmesini istiyor ve bundan razı ve hoşnut olacağını bildiriyorsa, öyleyse bu ibadeti dört elle sarılarak hali vakti yerinde olan Müslüman kardeşlerimizin kurban ibadetini yerine getirmelerini tavsiye ediyorum. Gönlümüze imanımızın yerleşmesini ve Allah'a yakınlaşmanın yer bulmasını bize kazandıracak böylesine güzel bir ibadet" ifadelerini kullandı.

"Kurban kesmeye gücü yetenler, Allah'ın adını anarak ibadetlerini yerine getirmeli ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmalıdır"

Birçok dini ve hayır kurumunun kurban ibadeti ile ilgili çalışma yaptığını hatırlatan Pinal, "Allah onlardan razı olsun, çalışmalarını boşa çıkarmasın. Öncelikle şunu paylaşmak istiyorum: Kurbanı kişinin kendisi bizzat kesebiliyorsa, Allah'ın adını anarak Allah için o ibadeti yerine getirmesini ve yakınlarında bulunan fakir, fukara, eş dost ile paylaşmasını tavsiye ediyoruz. Ama özellikle bu yıl çok ağır olarak yaşadığımız deprem bölgelerini ve her gün çok acı haberler aldığımız, acı bilançolarla yüz yüze geldiğimiz Gazze'yi unutmayalım. Vekaletini vereceğiniz kurbanların buralar için değerlendirildiğini ve buralara daha çok önem verildiğini hatırlatmak istiyorum. Kardeşlerimizin bunu asla ihmal etmemesi gerekiyor. Kurbanları keserken buraları hatırlarına getirmelerini tavsiye ediyorum. Rabbim kurbanlıklarımızı katında kabul eylesin ve kestiğimiz kurbanları cennete girmeye vesile kılsın." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha