Toplamda 23 ülkede kurban kesileceğini ifade eden Doğan, önceliklerinin Gazze ve Yemen gibi mazlum coğrafyalar olduğunu vurguladı.

Mardin Eğitim-Bir-Sen’den HÜDA PAR'ın kanun teklifine destek Mardin Eğitim-Bir-Sen’den HÜDA PAR'ın kanun teklifine destek

Afrika ülkelerinde kurban fiyatlarının daha uygun olduğuna dikkat çeken Doğan, Filistin de kurban fiyatlarının çok yüksek olmasına rağmen kotanın dolduğunu belirtti.

Yurt içinde geçen sene deprem bölgesinde gösterilen hassasiyetin bu senede devam etmesi gerektiğini dile getiren Doğan, mazlum coğrafyalara yardım gönderilmesi gerektiğini fakat yanıbaşımızdaki mazlumları unutmamamız gerektiğini ifade etti.

"Türkiye'deki yoğunluğumuzu da deprem bölgesine verdik"

Umut Kervanı Vakfı olarak yapılacak çalışmalardan bahseden Doğan, "Umut Kervanı olarak her yıl yaptığımız etkinlikleri daha da genişleterek inşallah bu sene de devam ettirmeye çalışacağız. Yurt dışında da olmak üzere çalışmalarımız devam edecek. Yurt dışında Asya, Afrika ülkeleri ve Filistin gibi mazlum coğrafyaların her yerine inşallah kurbanlarımızı ulaştırıyoruz. Temsilcilerimiz aracılığıyla kurbanlarımız oralarda kesilip videolar kurban sahiplerine gönderiliyor ve kurbanları kardeşlerimiz kendi elleriyle oralarda dağıtıyorlar. Yurt içinde de programlarımızı geliştirerek kurban organizasyonlarımızı yapıyoruz. Bu sene farklı olarak şunları söylemek istiyorum: Malumunuz geçen sene deprem vardı ve deprem bölgesindeki halkımıza daha fazla meyil verdi. Dolayısıyla deprem bölgesine kurbanlar daha yoğunlukta geldi. Bu yıl geçen yıla nazaran deprem bölgesine daha az kurban bağışları geliyor. Deprem bölgesindeki mağduriyetler henüz bitmiş değil bizim organizasyonlarımız Türkiye'nin tamamında olmakla beraber Türkiye'deki yoğunluğumuzu da deprem bölgesine verdik. Bu anlamda sizin vesilenizle halkımıza bir çağrımız olsun. Filistin, Yemen, Afganistan ve Afrika ülkelerine tabii ki kurbanlarımızı gönderelim ama yanı başımızdaki muhtaç ve fakir aileleri de etsiz bırakmayalım. İmkânlarımız dâhilinde yurt içindeki bağışlara da biraz meyil olsun. Yurt içinde deprem bölgesi olarak Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, İskenderun ve Hatay illerinde çok fazla yıkım oldu ve hala konteynır kentlerde yaşayanlar var. Mağdur olan çok sayıda depremzede kardeşlerimiz var. Evde de olsa birkaç kilo et götürerek onların ihtiyaçlarını ve acılarını da dindirmiş olacağız." diye konuştu.

"Toplamda 23 ülkeye kurban ulaştırıyoruz"

Afganistan, Yemen ve Gazze'yi biz farklı değerlendirdiklerini söyleyen Doğan, "Toplamda 23 ülkede kurban kesiyoruz. Yapılan bağışlar hangi ülke için yapılırsa oraya gönderiyoruz ve oradaki temsilci kardeşlerimiz aracılığıyla kurbanlarımızı orada kesiyoruz. Filistin'i biraz daha farklı değerlendiriyoruz. Tabi şunu da söylemem gerekiyor: Şu anda Filistin bağışlarını kabul edemiyoruz çünkü orada hesap ettiğimiz seviyedeki kurbanların kotası doldu. Afganistan'ı farklı değerlendiriyoruz. Malumunuz Afganistan emperyal güçlerden yeni kurtuldu. İmkânımız olduğu takdirde destek vermek istiyoruz ki kendi ayakları üstünde durabilsinler. Yemen normalde savaştaydı Gazzede'ki kıyımla beraber Yemen de biraz daha farklı bir boyuta bürünmüş oldu. Afganistan, Yemen ve Gazze'yi biz farklı değerlendiriyoruz. Oralara biraz daha yoğunluğumuzu verelim diyoruz. Onların dışında Afrika'nın bütün ülkelerine kurbanlarımızı ulaştırıyoruz. Toplamda 23 ülkeye kurban ulaştırıyoruz ve oradaki temsilci kardeşlerimiz buralardan oralara gidip kurbanları kesiyorlar. Daha öncesinden başkanlarımız ve temsilcilerimiz bu ülkelere gidip oralarda kurbanları temin ettiler. Bütün organizasyonlar hazırlandı ve bayramda da inşallah kesimler yapılacak. Kesimden hemen sonra da kurbanlar, kurban sahiplerine ulaşacak. Sistemimizden de bahsetmek istiyorum; burada kurban bağışı yapan kişiyi kendi sistemimize kaydettiğimiz zaman onun ismi bilgisi ve kurbanın kaça mal olduğu ile ilgili bağış sahibine bilgi mesajı gider. Kurban kesildiğinde, bayram mesajı ile beraber bağış sahibinin kurbanının, Kurban Bayramı günü kesildiğinden emin olsun diye mesaj gönderiyoruz. Son olarak yapılan kesimlerin videoları bağış sahiplerine peyderpey ulaştırılıyor. Aynı sistemi yurt içinde de uyguluyoruz kurbanların videolarını hayır sahiplerine ulaştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Uzaktaki mağdur ailelere yardım ederken yanı başımızdaki mağdur aileleri unutmayalım"

İmkânı olanların yurt içi bağış yapması gerektiğini ve yurt içindeki kardeşlerimizin etsiz kalmaması gerektiğini dile getiren Doğan, "Afrika ülkelerinde kurban fiyatları daha uygun olduğu için ve ülkemizdeki ekonomik krizi de göz önünde bulundurursak halkımızın yoğunluğu Afrika'ya yöneliyor. Yoğunluk Afrika ile başlıyor daha sonra Afganistan, Yemen en sonunda Gazze geliyor. Gazze'deki kurban fiyatları biraz yüksek olduğundan dolayı Gazze en sonda kalıyor açıkçası herkesin gücü oradan kurban almaya yetmiyor. 26 bin TL gibi bir fiyat biraz yüksek. Ülkemiz için şunu söyleyebiliriz ki ülkemizdeki kurban fiyatları Afrika'ya göre 3 kat bedelindedir. Doğal olarak halkımız ekonomik krizden dolayı yoğunluğunu Afrika'ya veriyor. Bizler de bu sebepten dolayı imkânı olan kardeşlerimizin kurbanlarını yurt içi bağışlarında bulunmalarını talep ediyoruz. Yurt içindeki depremzede kardeşlerimiz ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz etsiz kalmasın diyoruz. Onun için imkânlar ölçüsünde yurt içine biraz daha ağırlık versek daha iyi olur diye düşünüyoruz. Halkımız gerçekten yardımsever deprem zamanında bunu gördük ve Gazze deki Aksa Tufanı başladığı vakit halkımızdaki o Hamiyetperverliği gördük. Tekrar şunun altını çizmek istiyorum: Bu noktada tabii ki uzakta olan mazlum ve mustazaf ailelere ve insanlara yardım edelim bağışlarımızı esirgemeyelim onlara karşı. Uzaktaki mağdur ailelere yardım ederken yanı başımızdaki mağdur ve muhtaç aileleri de unutmayalım onlara da et ulaştıralım inşallah." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha