Aday Adayı Murat ERDİNÇ : “ Midyat İçin Çılgın Projeler Yapacağız”

Genç İş Adamı Murat ERDİNÇ, Ak Parti’den Midyat Belediye Başkan Aday Adayı Olduğunu Duyurdu.

MİDYAT 10.11.2018, 18:54 12.11.2018, 15:39
Aday Adayı Murat ERDİNÇ :  “ Midyat İçin Çılgın Projeler Yapacağız”

Midyat İlçesinde yaşayan Genç İş Adamı Murat ERDİNÇ, Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK PARTİ)’den Midyat Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. Gençliğin Temsilcisi olarak, Midyat'ı İmar edeceklerini belirten ERDİNÇ, Midyat’ta yankı getirecek açıklamalar yaptı.  Midyat Belediyesi’nin Gençliğin omuzlarında yükseleceğini ifade eden ERDİNÇ’in açıklamaları ve projeleri şöyle;

Hizmet İçin Geliyorum

Midyat Belediyesinde değerli büyüklerimiz yeterince memlekete hizmet etti. Onların yarım bıraktığı hizmetleri tamamlamak ve Midyat’ımıza yeni hizmetler kazandırmak için Midyat Belediye Başkan Adayı Olacağım. Siyasete Başladığım ve halen üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Ak Parti’den Midyat Belediye Başkan Aday Adayı Oldum. Millete hizmet için geliyorum.

İçinizden Biri, Aynı Sizin Gibi

Ben halkın adayı olarak, içinizden biri olarak, sizin adayınızım. Ne bir şahsın, ne bir kurumun, ne bir aşiretin, ne bir topluluğun, ne bir derneğin, ne bir kimsenin adayı değilim. Milletin, Memleketin, Midyat’ın herkesin adayıyım. Belediye başkanı seçilmem halinde de yine sizin adayınız olacağım.

Rüşvete Ranta İzin Vermeyeceğim

Belediyenin malı benim malımdır, Belediyenin Malı Milletin Malıdır, Belediyenin Malı Devletinin Malıdır, Belediyenin Malı Yetimin Malıdır, Belediyenin Malı Öksüzün Malıdır, Belediyenin Malı Kimsesizlerin Malıdır, Belediyenin  Malı Memleketin Malıdır, Belediyenin Malı Hepimizin Malıdır. Bunu asla birisine yada birilerine peşkeş çektirmeceğiz. Milletin vergilerle, milletten toplanan paralarla hizmet veren bir kurum olan belediyenin öz malları yine Milletin sadece öz evlatlarına hizmet verecektir. Memlekete hizmet verecektir. Midyat Belediyesinde rüşvete izin vermeyeceğiz. Parkların, belediye lokallerinin kişi yada kişiler tarafından tekel olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Hepsi millete hizmet edecek.

Güçlü Kadro, Güçlü Belediyecilik

Midyat Belediye Başkanı seçilmem halinde Gençliğin dinamizmini değerli büyüklerimizin engin tecrübelerini bir araya getiren, yalın ve şeffaf bir hizmet anlayışı ile hizmet veren bir belediye kadrosu ile değerli Midyat Halkına hizmet vereceğiz. Bizim belediyecilik anlayışında hesap verilebilirlik esastır. Dileyen vatandaşımız dilediği zaman yönetimden hesap sorabilecektir. Aylık olarak belediye gelir ve gider harcamaları belediyemizin resmi internet sitesinde yayınlanacaktır. Dileyen her vatandaş bu bilgilere istediği zaman erişebilecektir.

Ulaşılabilir Bir Belediye Başkanı

Vatandaşın en büyük sorunlarından biri de belediye başkanına ulaşamamaktır. Belediye başkanın kapıları herkese sonuna kadar açık olacaktır. Ulaşılabilir bir belediye başkanı olarak halkın arasından ayrılmayacağım. Telefonlarım asla kapanmayacak, imkân dahilinde isteyen vatandaşımız dilediği saatte telefon edip belediye başkanına ulaşabilecektir. Halk günleri ile haftanın bir günü vatandaşlarımızla bir araya gelerek sorunlarını dinleyeceğiz.

X-RAY’ları kaldırıyoruz.

Bir belediye başkanı halkın oylarına alarak o makama gelir. Biz bize oy versin, vermesin hiçbir Midyat’lımızdan korkmuyoruz. Bu yüzden Belediye Binamız ve belediyemize ait hiçbir binada X-RAY v.b. cihazları bulundurmayacağız. Her bir vatandaş kendi belediyesine rahatça çekinmeden girip çıkabilecektir.

Ayrım Yapmadan Hizmet

Hizmetlerimizi gerçekleştirirken ırk ayrımı, kesim ayrımı, mahalle ayrımı, oy verdi, vermedi ayrımı yapmayacağız. Herkese ayrım yapmadan eşit hizmet yapacağız.

Gereksiz Makam Araçlarını Kaldırıyoruz

Belediye envanterinde kayıtlı ihtiyaç fazlası bütün makam araçlarını kaldırıyoruz. Diğer araçların ise usulüne uygun olarak giderleri yapılarak, sadece resmi hizmete mahsus olarak kullanılmasını sağlayacağız.

Kadın Ve Gençlik Meclisi

Kadınlarımızın ve Gençlerimiz belediye yönetiminde söz sahibi olabilmesi için Midyat Belediyesi Kadın Meclisi Ve Midyat Belediyesi Gençlik Meclisi kurularak hizmete açılacaktır.

Sosyal Yardımlar

Belediye tarafından yardıma ve bakıma muhtaç kimsesiz insanlarımıza hizmet verebilmesi için bakımevleri kurulacaktır. Yardıma muhtaç insanlarımız usulüne göre belirlenerek gerçekten yardıma muhtaç ve ihtiyacı olan insanlara sosyal yardımlar ulaştıralacak.

Çılgın Projeler

Şehir merkezimizde coğrafi olarak Uygun bir yer belirlenerek herkesin faydalanabileceği, içerisinde mesire alanı, banklar, parklar, yeşil alanlar içeren Büyük Midyat Gölünü inşaa edeceğiz. Bu göl Güneş Enerjisi ile kendi elektriğini üreterek belediyemize ekstra yük olmayacaktır. Ayrıca içerisine kurulacak değirmende Midyat Enerjisine katkıda bulunmak için elektrik üretimi yapacaktır. İçerisinde Akvaryum kurularak bir çok balık türü vatandaşların beğenisine sunulacak.

Estel – Midyat arası o meşhur şarkıda söylediğin gibi yürek yarası olmaktan çıkıyor. Estel Midyat arası artık yürek açacak. Estel ve Midyat Kesimi arasında yer alan Cumhuriyet bulvarı farklı bir proje ile canlı bir yaşam alanı ve halkın ihtiyaçlarına sonuna kadar cevap verebilecek bir yapı haline dönüştürülecek. Yeşil alan ve ağaç dolu bir geniş yol projesi, devasa yürüyüş yolları ve bisiklet yolları, modern duraklar, trafiği rahatlatacak minibüs yolları ve ortasında Tramvay ile modern bir bulvar haline gelecek Estel – Midyat arası türkülere modern haliyle konu olmaya devam edecek. Tarihi Eski Midyat’tan başlayan Tramvay Hattı tarihi yapıların önünden geçerek Estel Kesimindeki Köşk Meydanına ulaşacak. Bu tramvay turistlere kolay ulaşım imkânı sağlarken vatandaşlarımıza da hızlı ulaşım imkânı sağlayacak. Midyat için çılgın projeler yapacağız.

Meydanlar

Estel ve Midyat kesiminde bulunan meydanlar vatandaşlarımıza her gün kültürel ve sosyal hizmetler verecek. Meydanlarda düzenlemeler yapılarak, meydanların içerisine saat kuleleri, şelaleler, Çeşmeler, modern ışıklandırmalar yapılacak. Meydanlar ve çevresinde bulunan iş yerleri bölgemizin mimarisine uygun bir şekilde Midyat Taşı motifleri ile süslenerek restore edilecek. Meydanlar devasa bir görünüme sahip olarak ticaret merkezi haline dönüştürülecek. Meydanlarda fuar alanları kurulacak. Meydanlar vatandaşın zaman geçirebileceği bir yer haline dönüştürülerek vatandaşın buluşma noktası haline gelecek. Mübarek Ramazan ayında bu meydanlarda iftar çadırları kurularak vatandaşlara Ramazan ayı atmosferlerine uygun olarak Ramazan etkinleri düzenlenecek. Meydanlarda Konserler, sanatsal etkinlikler düzenlenecek.

Eğitime Destek

Öğrencilerimizin her anında yanlarında olarak Üniversite Hazırlık kursları açılacak. Hayat boyu öğrenme programları ile vatandaşlara yönelik kişisel gelişim kursları, beceri ve meslek kursları açılacak. Midyat Belediyesi Aile okulu açılarak ailelerin sorunlarını gidermesi, düzenli bir aile yaşantısına sahip olabilmeleri için aile okulları açılacak.  Maddi durumu zayıf öğrencilerimize burslar sunarak eğitimlerine destek olacağız.

Geri Dönüşüm Ve Arıtma Tesisi

Midyat Belediyesine ait geri dönüşüm tesisi kurularak bu tesiste atıklar işlenip, doğaya kazandırılacak. Böylece şehirden toplanan atık ve çöpler doğaya zarar vermek yerine doğaya katkıda bulunacak.

Tapu Ve İmar Sorunu

Midyat’ın imar ve tapu sorunlarının olduğu bölgeler çözüme kavuşturularak çarpık kentleşme ve yapılaşmaya engel olunacak. Şehrin yeni yerleşim alanlarının

Şehir Kameraları

Şehrin yoğun noktalarına şehir kameraları konularak şehrin güvenliği artırılacak, ayrıca gurbette olup Midyat hasreti çeken bütün vatandaşlar 7/24 olarak Midyat Belediyesinin Resmi Web sitesi üzerinden Midyat’ı izleyebilecek.

Kıraathaneler

Ücretsiz çay ve kahve hizmeti veren Milli Kıraathaneler açılarak büyük ve devasa kütüphaneler yaptırılacak.

Bilim Merkezi

Bilim ile uğraşan vatandaşların özellikle gençlerin bilimsel çalışmalarını gerçekleştirebileceği Midyat Bilim Merkezi Açılacak. Prof. Dr. Aziz Sancar’ın yolundan giden bilim adamların yetişmesi için hizmet verecek.

Tarım

Midyat Tarımının geliştirilmesine katkı da bulunarak çiftçilere proje ile fidan, ağaç, sera desteği verilecek. Midyat Belediyesine ait fidanlık, tarım alanları kurulacak.

Endüstri ve Sanayi

Midyat Sanayisi geliştirilerek Midyat Organize sanayi bölgesinin kurulması için destek olunacak. Şehirde Midyat’l iş adamları ile işbirliği yapılarak fabrikalar kurulması sağlanacak.

Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Elele

Toplumda çıkar gözetmeden hizmet veren Sivil Toplum Kuruluşları ve derneklerle iş birliği yapılarak daha iyi bir Midyat için çalışılması sağlanacak.

E-Belediyecilik

İnteraktif uygulamalar geliştirerek vatandaşların Belediyeye gitmeden internet üzerinden bir çok hizmeti alması sağlanacak.

Hayvan Koruma Merkezi

Sokakta başıboş gezen hayvanlar toplatılarak Midyat Belediyesi Hayvan Barınma Merkezinde misafir edilecek. Sokak hayvanlarının aşılanarak insan sağlığına ve kendilerine zarar vermesi engellenecek.  Nesli tükenmeye yüz tutan hayvanlar koruma altına alınacak.

Toplu Nikah Ve Sünnet Merasimleri

Belli aralıklarda Toplu Nikah ve Sünnet merasimleri düzenlenerek, maddi durumu evlenmeye elvermeyen gençlere destek olunacak. Ayrıca Sünnet yaptırmaya gücü yetmeyen ailelere de destek verilecek.

Midyat Kültür Merkezi

Midyat’ın yıllarca özlemini duyduğu , kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapıldığı, çeşitli eğitimlerin verildiği “Midyat Belediyesi Kültür Merkezi Kurulacak”

Semt Ve Yöresel Pazarlar

Midyat İlçesinin her mahallesine semt pazarları kurulacak. Bu Semt pazarları çevreye zarar vermeden vatandaşa hizmet verilmesi sağlanacak. Yöresel Pazarlar kurularak köylerimizden gelen yöresel ürünlerin bu pazarlarda satılması sağlanacak.

Yolu Olmayan Mahalle

Yolu Olmayan Mahalle kalmayacak. Vatandaşlarımızın kötü hava şartlarında tozla çamurla boğuşmasına izin vermeyeceğiz.

Park Ve Yeşil Alan

Şehrin her tarafında yeşil alanlar ve parklar kurularak bu parkların tamamen vatandaşa hizmet vermesi sağlanacak. Parklar demir parmakların ardında çeşitli insanların rant aracı olmayacak. Midyat’a botanik Park kurularak her türden çiçek ve bitki içeren yaşam alanı olarak hizmet verecek.

İşsizlik ve İstihdam

Midyat İlçesindeki işsizlik sorununu çözmek için fabrikalar, atölyeler açılacak. Gençleri geçici olarak istihdam eden ve işsizliğe alıştıran İŞKUR alımları yerine sürekli iş sahibi olacakları yatırımlar yapılarak işsizliğin sona ermesine katkıda bulunulacak. Midyat’a özgü Telkari ve Midyat Taşı İşlemeciliğine gereken değer verilerek bu alanda kalifiye elemanların yetiştirilmesi sağlanacaktır.

Turizm

Diller ve Dinler Kenti olarak anılan Turistlerin uğrak yeri güzel İlçemiz Midyat Turizm Şehri haline dönüştürülecek. Turistlere hizmet verecek Turizm ofisleri açılacak. Midyat’ın Uluslararası ortamlarda tanıtılması sağlanacak. Rehberler yetiştirilerek turistlere Midyat’ı doğru tanıtmaları ve turistlerin ihtiyaçlarını giderebilmeleri sağlanacak.

Otogar

Midyat ilçesine yakışır taş yapılı modern bir Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaa edilecek. Otobüs terminalinde vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği resturant, berber, banyo, tuvalet, Mescit ihtiyaçlarını karşılayabilecek binalar inşaa edilecek.

Projelerinin bunlarla sınırlı olmadığını belirten Midyat Belediye Başkan Aday Adayı Erdinç, aday olması halinde diğer projeleri ve proje detaylarını anlatan geniş kapsamlı bir toplantı yaparak kamuoyuna projelerinin detaylarını açıklayacak.

Murat ERDİNÇ Kimdir ?

1985 Yılında Mardin’in Midyat İlçesinde Dünya’ya geldi. Evli ve 2 Çocuk babasıdır. İlk, Orta Ve Lise eğitimini Midyat’ta tamamladı. Çiçek, Peyzaj Ve Turizm sektöründe çalıştı. Halen Çiçek, Peyzaj Ve Organizasyonunda hizmet veren Elif Çiçekçilik firmasının yöneticisidir. Bio Kimya, İlkyardım, Kişisel gelişim, aktif vatandaşlık ve Liderlik dallarında eğitim gördü. Midyat Gençlik Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır. 12 Yıldır aktif siyasette yer almaktadır. Daha önce Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanlığının çeşitli kademlerinde görev almıştır. 24.Dönem Genel Seçimlerinde Has Partiden Mardin Milletvekili Adayı Olmuştur. Has Partinin Ak Parti ile birleşmesinden sonra yeniden Ak Parti’de siyasi çalışmalarına devam etmiştir.

Halil POLAT - Midyatgazete.com

Yorumlar (5)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Fatih maral 5 yıl önce
Allah utandırmasın hayırlısı olsun inşAllah
Helal Olsun 5 yıl önce
Merhaba,
Sayın Murat Erdinç Seni Yüksek Medeni Cesaretin, Özgüvenin Ve birbirinden harika projelerinden dolayı tebrik ediyorum. SAYGILAR SUNUYORUM
Hepsi Boş Sen DIşında 5 yıl önce
Murat bey çok güzel projelerin var bütün aday adayları senin gibi profesyonel projeler paylaşamadı. Değerli yetkililer lütfen bu tür arkasında kimse olmayan çıkarsız gençleri aday yapın
Murat 5 yıl önce
Muradım. Muradın bol olsun. Temiz ve dürüstsün Rabbim seni muvaffak etsin inşAllah
Fibalist 5 yıl önce
Her şey tamam. İnanırım. Ancak! Otogar Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca oluşturulan ve işletilen bir işletmedir. Vaadi ederken biraz STOP!
11
açık
Günün Anketi Tümü
Midyatgazete.com'un En Çok Hangi Hizmetinden Faydalanıyorsunuz?
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14
Günün Karikatürü Tümü